VERBINDINGEN IN STAALCONSTRUCTIES PDF DOWNLOAD

Eurocode 3: Ontwerp en berekening van staalconstructies. Deel Deel Algemene regels - Ontwerp en berekening van verbindingen. “Bouwen met Staal” publicatie "Fabricage en montage van .. waarvan de verbindingen ontworpen zijn op aardbevingsbelastingen in gebieden met lage. EXC 2 en waarbij staal met. "kwaliteit" LASSEN VAN STAALCONSTRUCTIES. ONDER DE .. eerste 5 verbindingen gelast met eenzelfde.


VERBINDINGEN IN STAALCONSTRUCTIES PDF DOWNLOAD

Author: Dr. Jeramie Greenholt
Country: Nigeria
Language: English
Genre: Education
Published: 26 June 2014
Pages: 428
PDF File Size: 6.87 Mb
ePub File Size: 23.15 Mb
ISBN: 505-6-44575-989-2
Downloads: 97025
Price: Free
Uploader: Dr. Jeramie Greenholt

VERBINDINGEN IN STAALCONSTRUCTIES PDF DOWNLOAD


Voorbewerking[ bewerken ] De constructie wordt opgebouwd uit een aantal platen of profielendie in vorm zijn geknipt, gebogen of verbindingen in staalconstructies in model zijn geslagen en aan elkaar worden gezet met klinknagels.

Over de lengte van de te klinken verbinding worden gaten geponst of geboord, die overeen moeten komen met de gaten aan de andere kant. De afstand tussen twee verbindingen in staalconstructies heet de steek.

Klinken (verbinding) - Wikipedia

Die gaten worden vervolgens gesouvereind aan de zijde waar de kop van klinknagel verbindingen in staalconstructies. Omdat dat verbindingen in staalconstructies altijd precies goed uitkomt, beschikt de klinker over een stuk gereedschap, de drift een conisch oftewel taps toelopend rond stuk staaldat in het gat geslagen wordt en weer teruggeslagen.

Van gaten die helemaal niet met elkaar overeenkomen werd gezegd: De klinknagel bevestigen[ bewerken ] De "douwer" pakt steeds een gloeiende klinknagel van het vuur en duwt die in het volgende gat.

Naast hem staat de tegenhouder of aanhouder. Die drukt met verbindingen in staalconstructies zwaar stuk ijzer de dolly tegen de kop van de nagel, terwijl aan de andere kant de klinker de rood gloeiende klinknagel in het gesouvereinde gat vast slaat.

Door het krimpen van de klinknagel bij het afkoelen worden de platen nog eens extra tegen elkaar aangetrokken. Als er per klinknagel uitbetaald werd tipte men de koppen van de nagels die die dag werden ingeslagen aan met witte verf.

Koken[ bewerken ] Tussen twee geklonken platen kan toch nog wat ruimte zitten waar water door heen kan komen. Verbindingen in staalconstructies dit te verbindingen in staalconstructies worden de platen gekookt een verbastering van het Engelse woord "to caulk".

Met een kookbeitel slaat men de rand van de bovenste plaat tegen de onderste aan. Ook loopt men dan de klinknagels na, die dan eventueel verbindingen in staalconstructies nageklonken. Dat gaat op het gehoor.

Als de verbinding goed is gemaakt, kan er tussen de platen geen roest ontstaan. Als die later toch zichtbaar wordt, zaten de klinkgaten toch op een te grote afstand van elkaar. Snapper[ bewerken ] Als de geklonken kop een bepaalde vorm moet hebben gebruikt men een snapper of dopper. Dit gereedschap bestaat uit een staaf je waar de vereiste vorm verbindingen in staalconstructies is uitgedraaid.

VERBINDINGEN IN STAALCONSTRUCTIES PDF DOWNLOAD

Dit wordt veel gebruikt bij aluminium klinknagels, die dan ook aan de geklonken zijde met behulp van een snapper van een ronde kop kunnen worden voorzien.

Blindklinken[ bewerken ] Een moderne vorm van klinken is verbindingen in staalconstructies. Dat gebeurt met blindklinknagels, in de praktijk meestal popnagels genoemd.

Klinken (verbinding)

Het is een veel toegepast techniek in de bouw verbindingen in staalconstructies aluminium scheepsmasten. Klinkwerk is maatvast, in tegenstelling tot laswerkwaar het krimpen van een lasnaad afwijkingen in de maatvoering en vervormingen veroorzaakt.

Nadat stalen schepen houten schepen verdrongen moesten de verbindingen door middel van klinknagels uitgevoerd.

VERBINDINGEN IN STAALCONSTRUCTIES PDF DOWNLOAD

Alle verbindingen van huidplaten, spanten, stijlen, dekbalken, stringers, dekbeplating, schotten en dekhuizen werden geklonken. Een vakman herkent men aan zijn werk, maar ook aan zijn kennis en kunde fouten te herstellen. Er kwam nog iemand aan te pas, meestal een jongen verbindingen in staalconstructies het vak nog moest leren, de "nagelpieper" of nageljongen.

Hij zorgde ervoor dat de nagels op een kolenvuurtje heet gestookt werden. In zo'n kolenvuurtje zit een "nagelplaatje" met vijf of meer gaten voor even verbindingen in staalconstructies klinknagels.

Te veel klinknagels kunnen niet gelijkertijd heet gestookt worden, want dan verbranden ze.Related Post