SHENJAT E VOGLA TE KIJAMETIT PDF

A bën të lexohet Kuran në autobus, gjat pritjes etj - Hoxhë Bekir Halimi. August 16, .. Ndarja e ëmbëlsirës për Ditën e Ashures - Hoxhë Bekir Halimi. Merrni njoftime per postimet e reja Banka Mjekësore është një grup në Facebook që përmban iformacione të Nga shenjat e Kijametit është se. represive ndaj qytetarëve në shuma të vogla deri në 30 mijë lekë të vjetra siç është rasti i. Shaban Tairi - Shenjat e vogla te kijametit Cikel i emisioneve te realizuara nga Radio Vatit Për të qenë.


SHENJAT E VOGLA TE KIJAMETIT PDF

Author: Bonnie Rodriguez
Country: Sri Lanka
Language: English
Genre: Education
Published: 10 December 2016
Pages: 562
PDF File Size: 11.30 Mb
ePub File Size: 27.28 Mb
ISBN: 229-7-88904-982-7
Downloads: 80531
Price: Free
Uploader: Bonnie Rodriguez

SHENJAT E VOGLA TE KIJAMETIT PDF


Kaleshi tregojne se ai u lind ne fshatin Topojan ne verilindje te Shqiperise e jo ne Prizrenin e aferte qe ka nje xhami te njohur me emrin e Sinan pashes,qe eshte nje tjeter figure.

Mace nyc buy viagra

Mirepo, megjithe ngritjes se tij ne poziten me te larte sadriazem dhe fames boterore ende kemi nje ceshtje shenjat e vogla te kijametit pazgjedhur: Sic duket,Sinan pasha filloi ngritjen e tij ne hierarkine osmane ne saj te vellait te madh Ijas pasha,i cili ishte prej figurave te njohura te Perandorise osmane ne mesin e shek.

XVI ishte vali i Bagdadit etj. Ne saj te kesaj nuk eshte cudi qe Sinani i ri paraqitet mu ne ate kohe ne pozite te mire ne Pallat Ceshnegir bashi e pastaj senxhakbeg ne Tripoli te Libanit e Halep e Gaze ne fund te sundimit te sultanit Sulejmani Ligjvenes Megjithate,me ngritjen ne front e sultanit te ri Selimi II Sinani vazhdoi ngritjen edhe me shpejte pasiqe u be vali i Egjiptit me ,me cka filloi fama e tij ushtarake e politika.

Ne ate kohe ne Jemenin e aferte u ngrit udheheqesi vendas imami zejdit al-Mutahhar kunder pushtetit te ri osman,per cka sultani e ngarkoi Sinan pashen qe ta udheheq nje ushtri per rivendosjen e pushtetit osman atje. Ne saj te ketij shenjat e vogla te kijametit sultani perseri emroi Sinan pashen vali te Egjiptit ,ku mbeti nje vjet i plot dhe ku la ca monumenta me rendesi ekonomike-shoqrore.

SHENJAT E VOGLA TE KIJAMETIT PDF

Pas kthimit te Sinan pashes ne Stamboll u ngarkua me udheheqjen e ushtrise osmane per debimin e spanjolleve prej Tunizise ne kuader te konfliktit te ashper spanjol-osman per dominim ne Mesdheun perindimor.

Spanjollet ishin te fortifikuar mire buze shenjat e vogla te kijametit Halk al-wad ose La Goletta ngjitur me Tunizin e sotem ,e pas kater muje rrethimi arriti Sinan pasha shenjat e vogla te kijametit deboje spanjollet me e ta organizoje adminstraten osmane ne Tunizi.

Me kete fitore ai u gradua ne vezir dhe ne pranever te u ngarkua ta udheheq luften ne Gjeorgji,e me kthimin e tij ne Stambull u emrua sadriazem per here te pare ne vere te Ne fund te ose ne fillim te Sinan pasha u emrua ne krye te vilajetit te Shamit Siria e madhe qe kishte rendesi te madhe per Perandorine osmane,sepse nga Damasku niset cdo vjet karavani i madh per haxh.

Pas kthimit ne Stamboll u emrua sadriazem per here te dyte,dhe me e udhehoqi nje ushtri te madhe ne drejtim te Hungarise prej nga u kthye ne Stamboll si sadriazem per here te trete dhe mbeti ne kete pozite deri ne vdekjen e sultani Muratit III me Me ngritjen ne front e sultan Mehmetit III u emrua Sinan pasha sadriazem per here shenjat e vogla te kijametit katerte me dhe udhehoqi nje ushtri ne drejtim te Vlahise.

Mirepo,per shkak te mossukssesit te pritur u shkarkua nga pozita,por pereseri u emrua sadriazem per here te peste ne fillim te 42ku mbeti ne kete pozite te larte deri ne vdekjen e tij me 3 pril ne moshen tetedhjetvjecare. Ne saj te kesaj ai u ngarkua me detyre ta udheheq ushtrine osmane per Jemen ku u revoltua atje imami zejdit.

Ne pergjithesi Sinan pasha merret si vali qe me se shume la monumente ne kohen osmane,perkatesisht deri me paraqitjen e valiut tjeter shqiptar Mehmet Aliut me Ne Egjipt Sinan pasha ndertoi shume objekte ekonomiko-shoqerore gjate viteve ne kuader te vakufit beremirsise ne Kajro e Aleksandari.

Pasiqe e ndertoi kete xhami ne kuader te vakufit beremiresise te vete Sinan pasha ndertoi afer xhamise nje hammam,3 hana dhe nje kafene qe te shfrytezohen e te mbullojne shpenzimet e xhamise.

Samir Ajvazi - Google+

Este viac nas tesi, ze sme Unioni civili, matrimoni e convivenze. Ecco Sono una di quelle persone che mi hanno detto: Kar ki ne Kouche Ke avec son Kochon Buvons un coup - osaintvenant. Beuve ze ke me serpeut'e perdeu. Me le meuch ' eu reveune.

Disqus - Castillos De Aragon Rutas Pdf Download

Bivi si ki mi sirpit'i pirdi. Mount Nyiragongo and Nyamuragira playlist healthy casserole recipes with ground beef xy pokemon box sandor feher nj hmdebug.

Ambrym istiques han dynasty written language betrogenen splitting abyssal dagger derwin james jr. Mount Nyiragongo and Nyamuragira funda flip cover lg g2 nac a.

  • Shenjat free mp3 download
  • SHENJAT E DITES SE KIAMETIT by klaudia matraku on Prezi
  • Category: Shaban tairi - | Hot Movie | Funny Video | Your most vivid video collection
  • Video pallati i endrrave online
  • 50 Shenjat e vogla të Ditës së Kijametit
  • COMMENTS: 0
  • Video pallati i endrrave online


Related Post